اطلاعرسانی:
برگزاری وبینار ستاد اپتیک و کوانتوم در روز جهانی کوانتوم
ستاد توسعه فناوریهای اپتیک و کوانتوم به مناسبت روز جهانی کوانتوم، وبینار برگزار میکند.
اطلاعرسانی:
فراخوان مشترک بنیاد ملی علم ایران و ستاد توسعه فناوریهای هوش مصنوعی و رباتیک
فراخوان مشترک بنیاد ملی علم ایران و ستاد توسعه فناوریهای هوش مصنوعی و رباتیک جهت حمایت از طرحهای پژوهشی، رسالههای دکتری و دور
اطلاعرسانی:
فراهم بودن زمینههای مشارکت مردم در عرصه تولید و اقتصاد دانشبنیان
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهور در پیام نوروزی خود با اشاره به تحولات و اقداماتی که در دوره جدید فعالیت معاونت صورت گرفته، مانعزدایی و هموار کردن مسیر مشارکت شرکت های دانش بنیان و مردم در عرصه تولید و رونق اقتصاد دانشبنیان را از مهمترین رویکردهای معاونت در این دوره عنوان کرد.
در همایش الزامات توسعه «مدل زبانی بزرگ» فارسی صورت گرفت
رونمایی از کلان پیکره زبان فارسی با ۳۵ میلیارد کلمه
کلان پیکره زبان فارسی، بزرگترین مجموعه دادگان شامل ۳۵ میلیارد کلمه در همایش الزامات توسعه مدل زبانی بزرگ فارسی رونمایی شد.
اطلاعرسانی:
کیوبیتهای پایدار در دمای اتاق
محققان با تعبیه یک کروموفور جاذب نور در یک چارچوب فلزی-آلی به همدوسی کوانتومی در دمای اتاق دست یافتهاند. این پیشرفت، که حفظ وضعیت یک سیستم کوانتومی را بدون تداخل خارجی تسهیل میکند، پیشرفت قابل توجهی را برای محاسبات کوانتومی و فناوری های حسگری نشان می دهد.
اطلاعرسانی:
دانشمندان طرح جدیدی را برای باتری کوانتومی با استفاده از موجبرها پیشنهاد کردند
یک مطالعه جدید توسط محققان دانشگاه لانژو و دانشگاه هوبی، طرح شارژ باتری کوانتومی (QB) را بر اساس یک موجبر فلزی توخالی مستطیلی پیشنهاد میکند. این رویکرد به آنها اجازه میدهد بر ناهمدوسی ناشی از محیط و محدودیتهای فاصله شارژ غلبه کنند. این یافتهها در Physical Review Letters منتشر شده است.
اطلاعرسانی:
گزارش رویداد «کاشتن برای آینده» با موضوع علوم و فناوریهای کوانتومی
هشتمین رویداد «کاشتن برای آینده»، اینبار با موضوع علوم و فناوریهای کوانتومی با حضور سرکار خانم دکتر حقجوی جوانمرد، رئیس محترم مرکز توسعه فناوریهای راهبردی و اساتید و فناوران برگزیده، از پیشکسوتان تا نسل جدید برگزار شد.
اطلاعرسانی:
نانوساختارهای چند ذرهای کارآمد جهت فناوریهای کوانتومی
گروه فوتونیک کوانتومی LSU بینش تازهای را در مورد ویژگیهای اساسی پلاسمونهای سطحی ارائه میدهد و درک موجود را به چالش میکشد. بر اساس تحقیقات تجربی و نظری انجام شده در آزمایشگاه ماگانا-لوایزا، این یافتههای جدید نشان دهنده پیشرفت قابل توجهی در پلاسمونیک کوانتومی است که احتمالاً قابل توجهترین پیشرفت در دهه گذشته است.
اطلاعرسانی:
کشف روشی جدید جهت اندازه گیری موقعیت 3 بعدی یک اتم
بیش از یک دهه است که فیزیکدانان میتوانند مکان اتمهای منفرد را با دقتی کمتر از یک هزارم میلی متر با استفاده از نوع خاصی از میکروسکوپ اندازه گیری کنند. با این حال، این روش تاکنون فقط مختصات x و y را ارائه کرده است. اطلاعاتی در مورد موقعیت عمودی اتم وجود ندارد.
اطلاعرسانی:
گزارش تصویری از رویداد «کاشتن برای آینده»
ستاد توسعه فناوریهای اپتیک و کوانتوم با همکاری مرکز توسعه فناوریهای راهبردی در تاریخ 12 اسفندماه 1402 هشتمین رویداد «کاشتن برای آینده» را برگزار کرد.