کارگروه‌های تخصصی:

 

ارتباطات کوانتومی:

این کارگروه وظیفه‌ی مدیریت توسعه‌ی فناوری‌ ارتباطات کوانتومی را بر عهده دارد. ارتباطات کوانتومی که تقریباً از آغاز قرن اخیر مورد توجه ویژه‌ای قرار گرفته‌اند، در حال حاضر تجاری‌سازی شده و کشورهای بسیاری توانسته‌اند برخی از خطوط مخابراتی خود را بدین وسیله ایمن کنند. بنابراین در کشور ما نیز باید این مهم با همکاری با همه‌ی ذینفعان و راهبری ستاد اپتیک و کوانتوم در داخل کشور توسعه یابد.

حسگرهای کوانتومی:

حسگرهای کوانتومی را می‌توان یکی از مهم‌ترین فناوری‌های مورد توجه در ایران دانست، چرا که خوشبختانه متخصصینی در کشور توانسته‌اند پیشرفت‌های بسیار خوبی در این حوزه به دست آورند. ستاد اپتیک و کوانتوم وظیفه دارد با کمک نهاد‌های دیگر مانند بنیاد ملی علم، متخصصین توانمند این حوزه را شناسایی کرده و نیازهای مالی و تسهیل‌گری‌های مورد نیاز آن‌ها را تأمین کند. 

رایانش و اطلاعات کوانتومی:

به جرأت می‌توان گفت رایانش کوانتومی یکی از مهم‌ترین فناوری‌های آینده‌ساز و برافکن در آینده‌ی نزدیک است. در این راستا و برای بهره‌مندی از این فناوری قدرتمند، باید نقشه‌ی راه مناسبی جهت دست‌یابی به توانمندی‌های برنامه‌نویسی کوانتومی، نرم‌افزارهای کوانتومی و ساخت سخت‌افزار کوانتومی صورت گیرد. ستاد اپتیک و کوانتوم با همکاری متخصصین ملی و بین‌المللی در تلاش است در آینده‌ی پنج تا ده ساله‌ی ایران، جایگاهی مناسب برای کشور به ارمغان آورد.

//isti.ir/XCvD