اطلاعرسانی:
برگزیدگان فراخوان تدوین سرفصلهای آموزشی هوش مصنوعی کاربردی در رشتههای دانشگاهی معرفی شدند.
آیین تجلیل از برگزیدگان فراخوان تدوین سرفصلهای آموزشی هوش مصنوعی کاربردی در رشتههای دانشگاهی با حضور دکتر حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور، دکتر محمدصادق خیاطیان؛ رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، دکتر حق جوی جوانمرد؛ رییس مرکزتوسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی، دکتر بهروز مینایی؛ دبیر ستاد هوش مصنوعی و رباتیک، جمعی از مدیران ستادهای علمی و اساتید دانشگاههای سراسر کشور برگزار گردید....
اطلاعرسانی:
کوچکترین کامپیوتر کوانتومی جهان ساخته شد.
محققان چینی در شهر تایوان موفق به ساخت کوچکترین کامپیوتر کوانتومی شدند. یک تیم تحقیقاتی به سرپرستی دپارتمان فیزیک دانشگاه ملی تسینگ هوا و استاد چوچیه سونگ، سرپرست مرکز علوم و فناوری کوانتومی، اولین وکوچکترین کامپیوتر کوانتومی جهان که با یک فوتون کار میکند را در چین و در شهر تایوان ساختند و در 18اکتبر2024 از آن رونمایی کردند.
اطلاعرسانی:
پایان کار سومین کارسوق دانش آموزی اپتیک و لیزر با تقدیر از گروههای برگزیده
سومین کارسوق دانش آموزی اپتیک و لیزر به میزبانی اداره کل شهرستانهای استان تهران سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان(سمپاد) و با تجلیل از برگزیدگان با حضور معاون محترم ستاد توسعه فناوریهای اپتیک و کوانتوم، معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش کشور، ریاست محترم سمپاد و مهمان ویژه اختتامیه این رویداد دکتر علی اکبر صالحی معاون پژوهشی و قائممقام رئیس فرهنگستان علوم، وزیر اسبق امور خارجه و رییس سازمان انرژی اتمی کشور به کار خود پایان داد.
اطلاعرسانی:
جایزه نوبل فیزیک ۲۰۲۴ بهطور مشترک، به دو پژوهشگر حوزه فیزیک-کامپیوتر در زمینه هوش مصنوعی از آمریکا و کانادا رسید
جایزه نوبل فیزیک ۲۰۲۴ میلادی به طور مشترک به جان هوپفیلد (John Hopfield) از دانشگاه پرینستون آمریکا با زمینه فیزیک و جفری ای هینتون (Geoffrey Hinton) از دانشگاه تورنتو در کانادا با زمینه هوش مصنوعی اهدا شد. این دو دانشمند برای اکتشافات و اختراعات بنیادین که یادگیری ماشینی را با شبکه های عصبی مصنوعی امکانپذیر می کند، برنده این جایزه شده اند.
اطلاعرسانی:
سرعت بخشی هوش مصنوعی در کشف انرژی و مواد کوانتومی
دانشمندان دانشگاه توهوکو و موسسه فناوری ماساچوست (MIT)، هوش مصنوعی جدیدی معرفی کردند که برای طیفهای نوری با دقت بالا مشابه شبیه سازیهای کوانتومی کاربرد دارد و سرعت بسیار بالایی در این زمینه به ارقام می آورد. همچنین باعث سرعت بخشیدن به تولید مواد فتوولتائیک و کوانتومی میشود.
اطلاعرسانی:
بزرگترین توکامک (Tokamak) جهان در ژاپن ساخته شد.
توکوماک JT-60SA با دستیابی به حجم پلاسمای 160 مترمکعب به عنوان بزرگترین توکامک جهان در کتاب رکوردهای گینس ثبت شد و مراسم دریافت این گواهینامه در 19 اکتبر در موسسه علوم و فناوری فیوژن ناکا برگزار خواهد شد.
اطلاعرسانی:
برگزاری مسابقات بینالمللی هوش مصنوعی رایان
با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری و دانشگاه صنعتی شریف، مسابقات بینالمللی هوش مصنوعی رایان برگزار خواهد شد.
اطلاعرسانی:
رشد درآمدی 9/4 میلیارد دلاری فناوریهای کوانتومی تا سال 2030
مطالعه جدیدی که به تازگی انجام شده، نشان میدهد که درامد فناوری کوانتومی طی سالهای آتی افزایش خواهد یافت. پیش بینی می شود درآمد تجاری فناوری کوانتومی به طور قابل توجهی افزایش یابد و از ۲٫۷ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۴ به 9/4 میلیارد دلار تا سال ۲۰۳۰ برسد.
معاون علمی رئیس جمهور خبر داد
ارائه «طرح جامع اقدام مشترک ملی برای هوش مصنوعی» در مهرماه
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور در مراسم معرفی و تقدیر از برگزیدگان فراخوان تدوین سرفصل آموزشی هوش مصنوعی از تدوین و ارائه برنامه جامع معاونت علمی در حوزه هوش مصنوعی با عنوان «طرح جامع اقدام مشترک ملی برای هوش مصنوعی» خبر داد که نخستین گام ها در مسیر اجرای آن در حال پیمودن است.
اطلاعرسانی:
جایزه ملی فناوری نکست
ایران پیشرفته با فناوریهای نوظهور، نــوآوری کـارآفرینان سـرآمد تـوسعه